Pangasisus filé lime-mal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
Pangasius |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pangasiusfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A meglangyosított vajat elkeverjük az olajjal és a harmadát tepsibe öntjük. A filéket beleterítjük, ráreszeljük a lime-ok héját és rácsavarjuk a levüket. A tetejére csepegtetjük a maradék vajas olajat. 200 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Ne tovább, mert kiszárad.
Tálaláskor a szaftjával leöntjük.
Párolt rizst és salátát adhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)