Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött tőkehalfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
15 dkg krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 evőkanál reszelt torma ? ? ? ? ? ?
50 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk a felvert tojásba, majd a mandulaforgácsba. Tegyük a szeleteket vastagon kivajazott tepsibe, a tetejükre is daraboljunk vajat és 200 fokra előmelegített sütőben, süsük 15 percig.
Burgonyapürével és salátával tálaljuk, ízlés szerint kínáljuk hozzá citromgerezdeket.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)