Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazac sajtos cukkinivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Sült lazac
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál halfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sajtos cukkíni
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
4 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült lazac
A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével lefelé tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. A sajtos cukkínivel tálaljuk.

Sajtos cukkíni
A cukkínik két végét levágjuk, majd hosszában félujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és borssal, sóval és a rozmaringgal elkevert sajtokkal megszórjuk. Kevés olajjal megcsepegtetjük. 180 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük.
Önállóan is fogyaszthatjuk.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)