Lazac sajtos cukkinivel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Sült lazac
Sajtos cukkíni
![]() Sült lazac A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével lefelé tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. A sajtos cukkínivel tálaljuk. Sajtos cukkíni A cukkínik két végét levágjuk, majd hosszában félujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és borssal, sóval és a rozmaringgal elkevert sajtokkal megszórjuk. Kevés olajjal megcsepegtetjük. 180 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük. Önállóan is fogyaszthatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||