Lazac sajtos cukkinivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Sült lazac
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál halfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sajtos cukkíni
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
4 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült lazac
A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével lefelé tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. A sajtos cukkínivel tálaljuk.

Sajtos cukkíni
A cukkínik két végét levágjuk, majd hosszában félujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és borssal, sóval és a rozmaringgal elkevert sajtokkal megszórjuk. Kevés olajjal megcsepegtetjük. 180 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük.
Önállóan is fogyaszthatjuk.