Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns harcsafilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 tubus camping krémsajt 536 8.4 30.3 56.8 0.4 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeletekre vágott halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve fél órát állni hagyjuk. A levét csepegtessük le, de fogjuk fel. Keverjük el a paradicsomlével, a tejföllel, a krémsajttal a citrom lereszelt héjával, majd botmixerrel zúzzuk össze. Végül keverjük bele a finomra vágott kapribogyót. A haldarabokat fektessük vékonyan kivajazott tepsibe, locsoljuk rá a mártást és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 10-12 perc alatt elkészül.
Párolt rizzsel vagy újburgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)