Pikáns harcsafilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A szeletekre vágott halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve fél órát állni hagyjuk. A levét csepegtessük le, de fogjuk fel. Keverjük el a paradicsomlével, a tejföllel, a krémsajttal a citrom lereszelt héjával, majd botmixerrel zúzzuk össze. Végül keverjük bele a finomra vágott kapribogyót. A haldarabokat fektessük vékonyan kivajazott tepsibe, locsoljuk rá a mártást és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 10-12 perc alatt elkészül. Párolt rizzsel vagy újburgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||