Pikáns harcsafilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 tubus camping krémsajt 536 8.4 30.3 56.8 0.4 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeletekre vágott halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve fél órát állni hagyjuk. A levét csepegtessük le, de fogjuk fel. Keverjük el a paradicsomlével, a tejföllel, a krémsajttal a citrom lereszelt héjával, majd botmixerrel zúzzuk össze. Végül keverjük bele a finomra vágott kapribogyót. A haldarabokat fektessük vékonyan kivajazott tepsibe, locsoljuk rá a mártást és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 10-12 perc alatt elkészül.
Párolt rizzsel vagy újburgonyával tálaljuk.