Töltött tőkehalfilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
15 dkg krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 evőkanál reszelt torma ? ? ? ? ? ?
50 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk a felvert tojásba, majd a mandulaforgácsba. Tegyük a szeleteket vastagon kivajazott tepsibe, a tetejükre is daraboljunk vajat és 200 fokra előmelegített sütőben, süsük 15 percig.
Burgonyapürével és salátával tálaljuk, ízlés szerint kínáljuk hozzá citromgerezdeket.