Paprikás-köményes stangli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
35 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1.5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen, eredeti térfogatához képest a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 12 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és feltekerve stanglikká formázzuk. 5 percig pihentetjük, majd a tetejüket vízzel lekenjük és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon, kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, a tetejüket vízzel ismét lekenjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)