Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikás-köményes stangli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen, eredeti térfogatához képest a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 12 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és feltekerve stanglikká formázzuk. 5 percig pihentetjük, majd a tetejüket vízzel lekenjük és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon, kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, a tetejüket vízzel ismét lekenjük.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)