Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parajjal töltött tonhalrolád

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
40 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhalfiléket kiterítjük, megsózzuk. A parajleveleket leforrázzuk, jól lecsepegtetjük, majd enyhén megsózzuk, fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük. A parajleveleket a halfilékre terítjük, majd a filéket felgöngyöljük és fogpiszkálóval megtűzzük. Egy tepsibe tesszük a halfiléket, meglocsoljuk fehérborral, kevés vízzel, hozzáadjuk a fél citrom lereszelt héját és levét adunk hozzá. Alufóliával letakarva a sütőbe tesszük, és 20 percig pároljuk. A megpárolt halakat a léből óvatosan kiemeljük, a párolólét átszűrjük. A felforrósított 2 evőkanál vajhoz hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, de nem pirítjuk meg, csak megpezsgetjük. Felöntjük kb. 2 dl pároló lével és mártássűrűségűre forraljuk. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, és a reszelt sajt felét. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit és beletesszük a halfiléket, a mártással leöntjük, és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tolva, 20 perc alatt, szép pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)