Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Töltött
(364 db)

Borjúragu vajaskosárkában

A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt. Hagyjuk ... tovább

Börzsönyi sertésborda

A kicsontozott karajt vágjuk, olyan vastag szeletekre, hogy fel tudjuk szúrni. Azaz a lapjában vágjunk a közepébe egy üreget. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vagdalt gombát, majd ha zsírjára sült, keverjük bele a zúzott ... tovább

Budai szelet

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 ... tovább

Bugaci töltött toroskáposzta

A felhevített zsíron megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát és kevés vízzel felöntve összeforraljuk. Kikapcsolva a lángot, belekeverjük a kissé rövidebb szálakra vágott káposztát, a babért és ízlés ... tovább

Bukta

A cukorral ízesített langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, ha felfutott, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert, langyos vajat, a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, majd egy óra alatt, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán ... tovább

Burgonyás kolbász

A nagyobb darabokra vágott karajt, kevés vízzel leöntve puhára főzzük. A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a reszelt vöröshagymát megpirítjuk benne. Hagyjunk mindent kihűlni. Közben a sonkát vágjuk apró kockára. A ... tovább

Burgonyás rétes

A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét ... tovább

Búrkifli

A leveles tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd tíz centis szalagokra vágjuk. A tölteléket csíkok egyik hosszanti szélére halmozzuk, majd feltekerjük,úgy, hogy a hajtás alulra essen. Arasznyi darabokra vágjuk és kiflivé ... tovább

Camambert sajttal töltött tészta

Az omlós tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kerek kiszúróval kiszúrjuk, úgy hogy négy darabbal ki tudjuk bélelni a kis formákat és négy korong a tetejére is jusson. A tésztakosárba egy-egy lapjában félbevágott sajtot teszünk, a ... tovább

Céklás ravioli, fetás-petrezselymes töltelékkel

A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan ... tovább