Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borjúragu vajaskosárkában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Tészták, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Töltött, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
5 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
20 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
1 doboz mirelit vajas tészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni és csak utána vegyük ki a formából.
Az apró kockára vágott borjúhúst és a hasonló méretűre metélt zöldségeket pároljuk meg a vajon, majd sóval, borssal fűszerezve öntsük fel kevés vízzel. Ha a hús majdnem puha, keverjük bele a zöldborsót is. amikor elkészül habarjuk be a tejszínben elkevert liszttel, végül forgassuk össze a finomra aprított petrezselyemzölddel.
A borjúragut csak közvetlenül a tálalás előtt merjük a tésztakosarakba, hogy ne áztassa el a tésztát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)