Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bugaci töltött toroskáposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál főtt rizs 130 2 0.3 28.2 0.4 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg füstölt oldalas ? ? ? ? ? ?
40 dkg véreshurka töltelék 0 ? ? ? ? ?
40 dkg májashurka töltelék 0 ? ? ? ? ?
40 dkg kolbász töltelék 0 ? ? ? ? ?
8 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
21 db savanyúkáposzta levél ? ? ? ? ? ?
2 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát és kevés vízzel felöntve összeforraljuk. Kikapcsolva a lángot, belekeverjük a kissé rövidebb szálakra vágott káposztát, a babért és ízlés szerint borsot. Jól átkeverjük. A felét lábosba vagy cserépedénybe terítjük. A kolbászhúst a rizzsel összegyúrjuk. A háromféle masszát, a szokásos módon, a káposztalevelekbe göngyöljük és a töltelékeket is, az edénybe tesszük. Közé rakjuk a feldarabolt oldalast, majd betakarjuk a maradék káposztával. Felöntjük, annyi vízzel és kellő mennyiségű savanyúkáposztalével, hogy éppen ellepje, majd, lefedve, tűzhelyre vagy sütőbe, esetleg kemencébe tesszük. Bő három órát pároljuk, közben a levét kóstolgatva sózzuk, vigyázzunk, hiszen minden összetevő sós. Átmelegítve ez is ízletesebb, mint minden töltött káposzta. Tálaláskor ügyeljünk, hogy mindenkinek, mindenféle gombócból és a füstölt húsból is jusson. Tejföllel megkoronázva, friss puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)