Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Előételek
(543 db)

Sonkás töltött tojás

A keményre főzött, megtisztított tojásokat kettévágjuk. A tojások sárgáját kikaparjuk, villával eldolgozzuk a vajjal, a darált sonkával, és a tejföllel. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tálra tett tojásfehérjéket ... tovább

Sonkás töltött tojás

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A sonkát megdaráljuk és a vajjal, a tormás majonézzel, ... tovább

Sonkás-majonézes burgonyasaláta

A burgonyát héjában, babérlevéllel ízesített, sós vízben vízben megfőzzük. Megtisztítjuk és felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük és apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra vágott uborkával, ... tovább

Sonkás–sajtos tekercs

/  A töltelékhez:  20 dkg sonka kockára vágva, 20 dkg reszelt sajt, magos mustár, tetejére szezámmag  Ezt használtam, de ízlés szerint bármivel tölthető.  Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.  A ... tovább

Sonkával töltött, rántott paprika

A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást ... tovább

Sopszkasaláta

A zöldségeket nem túl apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Az ecetbe belekeverjük a sót és a borsot, majd ha a só feloldódott habosra keverjük az olajjal. A zöldféléket óvatosan összekeverjük az öntettel, ... tovább

Sörös gombóc

A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes ... tovább

Spanyol fokhagymás garnélarák

A finomra vágott hagymát és a chilit pároljuk át az olajon, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a füstölt paprikát, végül forgassuk bele a garnélát. Néhányszor megkeverve, addig süssük, amíg a rákok szép ... tovább

Spárga hollandi mártással

Vásárláskor a spárga frissességét én úgy szoktam ellenőrizni, hogy két szárat összedörzsölök, ha nyikorog, akkor elfogadható frissességű. A zöldspárgát nem kell meghámozni, de a fás részt le kell törni. A spárga két ... tovább

Spárgasaláta friss Asiagóval és Speckkel

Megfőzzük a spárgát sós vízben (0,5 l víz, 10 g nagy szemű só, 5 g kristálycukor). Ha megfőtt, 1 cm-es darabokra vágjuk. Majd felvágjuk az Asiagót is kb. 1 cm-es kockákra és a Speck-et szintén 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy ... tovább