Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás töltött tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Töltött, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 db olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A keményre főzött, megtisztított tojásokat kettévágjuk. A tojások sárgáját kikaparjuk, villával eldolgozzuk a vajjal, a darált sonkával, és a tejföllel. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tálra tett tojásfehérjéket habzsákból töltsük meg a masszával. A töltelék tetejére nyomjunk egy-egy olívabogyót. A tálat díszítsük reszelt tormával.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)