Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás töltött tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Húsvét, Töltött, Főtt, Hideg, Sós, Tojás, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 evőkanál tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
5 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A sonkát megdaráljuk és a vajjal, a tormás majonézzel, ízlés szerint sózva borsozva kikeverjük. Csillagcsöves habzsákból a tojások üregébe nyomjuk. Tartásmártással leöntve tálaljuk. A tetejére, díszítésül, sonkaszeletkét tegyünk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)