Sonkás töltött tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Húsvét, Töltött, Főtt, Hideg, Sós, Tojás, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A sonkát megdaráljuk és a vajjal, a tormás majonézzel, ízlés szerint sózva borsozva kikeverjük. Csillagcsöves habzsákból a tojások üregébe nyomjuk. Tartásmártással leöntve tálaljuk. A tetejére, díszítésül, sonkaszeletkét tegyünk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||