Kéksajttal töltött tojás
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
ribizli lekvár |
251 |
0.2 |
0 |
61.6 |
0 |
0 |
| adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| adag
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
roquefort sajt |
357 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
88 |
| 8 evőkanál
tartár mártás |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek megfelelően sózva, borsozva, simára keverjük, majd csillagcsöves habzsákból a tojásfehérjék üregébe visszatöltjük. A tetejükre tartármártást öntünk. Ribizlilekvárral díszíthetjük.
Franciasaláta alapon tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)