Kéksajttal töltött tojás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Húsvét, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Hideg, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint ribizli lekvár 251 0.2 0 61.6 0 0
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
8 evőkanál tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek megfelelően sózva, borsozva, simára keverjük, majd csillagcsöves habzsákból a tojásfehérjék üregébe visszatöltjük. A tetejükre tartármártást öntünk. Ribizlilekvárral díszíthetjük.
Franciasaláta alapon tálaljuk.