Kéksajttal töltött tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Húsvét, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Hideg, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek megfelelően sózva, borsozva, simára keverjük, majd csillagcsöves habzsákból a tojásfehérjék üregébe visszatöltjük. A tetejükre tartármártást öntünk. Ribizlilekvárral díszíthetjük. Franciasaláta alapon tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||