Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Rakott, Kemence, Sós, Húsfélék, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 adag tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
30 adag margarin ? ? ? ? ? ?
20 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kiflit áztassuk be a tejbe. A lisztet, a túrót és 20 dkg vajat, néni sóval gyúrjunk tésztává. Tegyük hidegre fél órára. Két részre vágva nyújtsuk ki. Az első felét tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A sonkát a kiflivel és áztatólevével együtt daráljuk le. Keverjük el a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Terítsük a tésztára, majd fedjük le a másik lappal. Nyomkodjuk le és szurkáljuk meg. Kenjük meg a felvert tojással és 200 Fokra előmelegített sütőben süsük fél órát. Ekkor hintsük meg a reszelt sajttal és ha elolvadt, vágjuk kockára.
Langymelegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)