Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Előételek
(543 db)

Sajtos spenóttekercs

A spenótot megmossuk és kiskanálnyi vajon megpároljuk, lecsepegtetjük és finomra vagdaljuk. 10 deka kézmeleg vajjal habosra keverjük 4 tojás sárgáját, ízesítjük zúzott fokhagymával, szerecsendióval és sózzuk, borsozzuk. ... tovább

Sajtos szőlősaláta

A szőlőt, lehetőleg többfélét, megmossuk, leszárazzuk és leitatjuk. A sajtokat, a retket és a paprikát kis kockára vágjuk. A diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. A joghurtba keverjük a mézet, a mustárt és ízlés ... tovább

Sajtos tallér kontakt grillben

A liszthez adom a sót, a borsot, a sütőport és az őrölt köményt, jól összeszitálom, majd a vaj, tojássárgája és tejföl keverékkel jól összegyúrom. Hűtőben pihentetem és diónyi gombócokká formázom. 8 centis körlapokká ... tovább

Sajtos tojással töltött gomba

Jó, nagyfejű gombákat válasszunk. A tönköt kitörjük és másra használjuk fel. Sóval, borssal, a babérlevéllel és ecettel ízesített vizet forralunk, majd a gombafejeket két percig főzzük benne. Lecsepegtetjük és olajjal kikent ... tovább

Sajtos töltött burgonya

Nagyobb burgonyákat válasszunk, majd héjában főzzük meg. Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a burgonyákat, majd fél centis burkot hagyva kaparjuk ki a belsejüket. Az összetört burgonyakaparékot keverjük el a vaj felével, a ... tovább

Sajtos-kapros babsaláta

A zöldbabot sóval, borssal, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével ízesített vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük. A krémsajtot, a kefírrel, a finomra vágott kaporral, az apróra vágott piros chilivel ... tovább

Sajtos-tojásos zsemle sütve

A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, ... tovább

Sajttal és tarjával töltött leveles tészta

A leveles tésztát kiterítjük és tenyérnyi körökre szúrjuk. A tarját és a sajtokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a ketchuppal keverjük össze. A masszából tegyünk evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére. A ... tovább

Saláta a tenger gyümölcseivel

A tenger gyümölcsei súlya tisztítva és főzve értendő. A tintahalat megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd borssal, két gerezd fokhagymával ízesített borban, egy deci vizet hozzáadva, puhára főzzük. Leszűrjük és ebben a lében ... tovább

Saláta garnélával és fekete kagylóval

A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. ... tovább