Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos tojással töltött gomba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Buli, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 fej csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Jó, nagyfejű gombákat válasszunk. A tönköt kitörjük és másra használjuk fel. Sóval, borssal, a babérlevéllel és ecettel ízesített vizet forralunk, majd a gombafejeket két percig főzzük benne. Lecsepegtetjük és olajjal kikent sütőtepsibe tesszük. A tojásokat egyenként beleütjük és sajttal megszórjuk. Olajjal megcsepegtetjük és 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Friss zöldségekkel és puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)