Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos juhtúróval töltött gomba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
10 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
8 fej gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a gombatönköket pároljuk meg. Süssük össze a héjától megfosztott, belemorzsolt kolbásszal. Ha langyosra hűét keverjük bele a juhtúrót. Sót. borsot ízlésünknek megfelelően, de óvatosan keverjünk hozzá. A masszát töltsük a gombafejekbe, majd a sajtszeletekkel borítsuk be. Grill alatt vagy forró sütőben süssük pirosra.
Vendégváró étek, csak sütni kell frissen. Türelmetlen grillvendégekhez ajánlom.
Kenyér és saláta illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)