Kolbászos juhtúróval töltött gomba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a gombatönköket pároljuk meg. Süssük össze a héjától megfosztott, belemorzsolt kolbásszal. Ha langyosra hűét keverjük bele a juhtúrót. Sót. borsot ízlésünknek megfelelően, de óvatosan keverjünk hozzá. A masszát töltsük a gombafejekbe, majd a sajtszeletekkel borítsuk be. Grill alatt vagy forró sütőben süssük pirosra. Vendégváró étek, csak sütni kell frissen. Türelmetlen grillvendégekhez ajánlom. Kenyér és saláta illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||