Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúróval és baconnal töltött gomba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
8 db csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagyobb gombafejek tönkjét kitörjük és félretéve másra használjuk fel. A gombafejeket kevés sóval, citromlével ízesített vízben egy percig előfőzzük. Lecsepegtetjük és kihűtjük. A bacont kis kockára vágva zsírjára sütjük, beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát és a lángról levesszük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a borsot és a juhtúrót. A gombák üregébe töltjük és grill alatt pirosra sütjük.
Friss zöldséggel és pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)