| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál friss citromlé | 45 | 0.4 | 0.1 | 7.7 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg juhtúró | 283 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 12 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 6 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 8 db csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A nagyobb gombafejek tönkjét kitörjük és félretéve másra használjuk fel. A gombafejeket kevés sóval, citromlével ízesített vízben egy percig előfőzzük. Lecsepegtetjük és kihűtjük. A bacont kis kockára vágva zsírjára sütjük, beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát és a lángról levesszük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a borsot és a juhtúrót. A gombák üregébe töltjük és grill alatt pirosra sütjük.