A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra ... tovább
A padlizsánokat keresztben, centis szeletekre vágjuk és besózzuk. Fél óra állás után letörölgetjük, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban, mindkét oldalát pirosra ... tovább
A velőt hideg, ecetes vízbe áztatjuk, majd a hártyáit lehúzzuk. Vastag ujjnyira szeleteljük, besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük.
Sült burgonyával és tartármártással tálaljuk, ... tovább
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára szelt hagymával, a chilivel és fokhagymával elkeverjük. Tepsibe terítjük. A karikára szelt kiflivel beborítjuk. Ráhalmozzuk, a vékonyra karikázott kolbászt és ... tovább
A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, ... tovább
A hagymát vágjuk vékonyan félfőre és 3 evőkanál napraforgó olajon pároljuk 20 percig, majd sózzuk meg és még öt percig süssük, a pirítást óvatosan végezzük, ne barnuljon meg a hagyma, csak szépen karamellizálódjon. Közben a ... tovább
A spárgát a cukorral, kevés sóval és a vajjal ízesített vízben csokorba kötve, állítva, főzzük négy percig, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A megmaradt folyadékban két percig pároljuk a cukorborsót és ezt is tegyük félre. A ... tovább
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá, a kockára vágott húst és kevergetve, süssük barnára. Öntsük rá a bort, majd takarékon, lefedve, főzzük puhára. Szükség szerint kevés vízzel ... tovább
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább
A finomra vágott vöröshagymát, a darabolt sonkát, a reszelt sajtot, a mascarponét, a tojásokat és a tejfölt elkeverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Az olajjal kikent muffin formát kockára vágott réteslappal kibéleljük. A ... tovább