Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rákpörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg zalai rák 0 0 0 0 0 200
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rák súlya tisztítva értendő. Csak az élő állatokat használjuk fel. A kifejtett rákhúst diónyira daraboljuk. kockákra daraboljuk. Egy serpenyőben, egy kanálnyi kivételével felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a rákhúst. Óvatosan kevergetve, hogy ne törjük össze, lassan pároljuk. Ha a levét elfőtte, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzákeverjük a pirospaprikát, egy mokkáskanálnyi kivételével. Hozzáöntjük a forró húsalaplét és visszahelyezve a tűzhelyre, újraforraljuk. A tejszínben csomómentesre kevert liszttel sűrítjük, csak addig forraljuk, amíg a liszt nyers íze már nem érződik. Ízlés szerint sózzuk.
Tálalás előtt a maradék vajat és pirospaprikát óvatosan összemelegítjük és a tányéron ezt csepegtetjük a rákpörköltre. Párolt rizs adjunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)