Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Scampi fehérborban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kg scampi 75 14.9 0.8 2.2 0 200
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát és a rákokat. Négy percig forgatva sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon két percig forraljuk és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Kenyeret kínáljunk hozzá, hogy a szaftot ki tudjuk tunkolni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)