Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes kapros csigaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Párolt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg éticsiga 80 17.6 1 0.2 0 0
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 liter száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csigákat sós, köménymagos vízben megfőzzük, majd a húsukat megtisztítjuk. Vajban megpirítjuk a gombát, a csigahúst és a finomra vágott kaprot. Megsózzuk, liszttel, fehérborral és tejszínnel felengedjük. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük és forrón tálaljuk.
Köret: párolt rizs vagy vajas burgonya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)