A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint ... tovább
A vajat felolvasztjuk és a sörrel felforraljuk, kevergetve hozzáadjuk a megreszelt reszelt sajtot, felfőzzük és ha a sajt elolvadt, belekeverjük a tojást és a fűszereket, az előzőleg kissé megpirított kenyérszeletekre kenjük, majd ... tovább
A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ... tovább
A zöldségeket vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. A halfiléket sózzuk meg és hagyjuk állni. Vajazott alufólialapokra terítsük rá a halat és halmozzuk rá a zöldségszalmát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá a bort, majd az alufóliát ... tovább
A felforrósított vajban pezsgessük meg a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve, mindig csomómentesre keverve, a kellő sűrűségig főzzük. Közben sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítsük. Ha véletlenül csomósra ... tovább
A padlizsánt meghámozzuk és karikákra vágjuk és lesózva kicsit állni hagyjuk. A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük és megtisztítjuk, majd a hozzávalókat vékonyan felkarikázzuk. A tepsi alját kikenjük az olaj felével, ... tovább
A cikóriát tisztítsuk meg, torzsázzuk ki és áztassuk sós vízbe. Közben a répát és a zellert vágjuk vékony csíkokra, a zellert csepegtessük meg citromlével. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikákra.
A ... tovább
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint
szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, ... tovább