Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vajas, citromos harcsa zöldségágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Rakott, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db halászlékocka 225 5.8 10.8 26 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve párolni kezdem, majd a burgonyát is hozzáadom. Negyed óra múlva a halászlékockát belemorzsolom és a megsózott halszeleteket a zöldségágyra fektetem, majd fedő alatt puhára párolom. Egy kisebb serpenyőbe rakom a megmaradt vajat, a fél citrom kifacsart levével, sóval, borssal fűszerezem és felforrósítom. Tálra rakom a halszeleteket, körberakom a zöldséggel és a burgonyával, majd leöntöm a citromos vajjal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)