Firenzei tonhal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
halalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
| 10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 80 dkg
tonhal |
227 |
21.5 |
15.5 |
0 |
0 |
70 |
| 50 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vaj felén megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a fehérborral és a halalaplével, majd mártássá főzzük. Ha langyosra hűlt sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és belekeverjük a tojássárgáját és a megreszelt sajt felét.
A vaj másik felén a megtisztított spenótot megpároljuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk és megborsozzuk. Tűzálló tálba terítjük a spenótot, ráfektetjük a halszeleteket és beterítjük a vékonyra szelt paradicsomkarikákkal, meghintjük sóval, borssal és alufóliával szorosan lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. A hőfokot lecsökkentjük 180 fokra, a tálról a fóliát levéve a mártást ráöntjük az ételre és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Fedetlenül visszatesszük és még 15-20 percig sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)