Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Firenzei tonhal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl halalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
50 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vaj felén megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a fehérborral és a halalaplével, majd mártássá főzzük. Ha langyosra hűlt sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és belekeverjük a tojássárgáját és a megreszelt sajt felét.
A vaj másik felén a megtisztított spenótot megpároljuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk és megborsozzuk. Tűzálló tálba terítjük a spenótot, ráfektetjük a halszeleteket és beterítjük a vékonyra szelt paradicsomkarikákkal, meghintjük sóval, borssal és alufóliával szorosan lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. A hőfokot lecsökkentjük 180 fokra, a tálról a fóliát levéve a mártást ráöntjük az ételre és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Fedetlenül visszatesszük és még 15-20 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)