Süllő, kapros zöldségekkel, batyuban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
20 dkg
tök |
30 |
1.1 |
0.1 |
6.1 |
8.3 |
0 |
4 szál
angol zeller |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
4 szál
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
80 dkg
süllő |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
105 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldségeket hosszú vékony csíkokra vágjuk. A tököt legyaluljuk, de a legegyszerűbb gyalulva venni. Majd a hagyma kivételével egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk és lecsepegtetjük. Négy alufólia lapot kiterítünk. Kevés olajjal megkenjük és ráterítjük a sóval, borssal meghintett süllőfiléket. Ráhalmozzuk a finomra vágott kaporral,a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével, a borral, az olajjal, némi sóval és borssal összeforgatott zöldségcsíkokat. A lecsöpögött pácot egyenlően locsoljuk rájuk. Majd a fóliákat félbehajtjuk és a három oldalát duplán behajtjuk és szorosan lesimítjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A batyukat mindenki maga bontsa ki az asztalnál, hogy élvezhesse a felszálló illatokat.
Nagy étkűeknek burgonyapürét adhatunk köretnek.
Természetesem, bármilyen más halfiléből is elkészíthető.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)