Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsapaprikás kapros túrógaluskával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

Harcsapaprikás kapros túrósgaluskával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrósgaluska kaporral
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Harcsapaprikás kapros túrósgaluskával
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, deci vizet öntve alá, fedő alatt készre pároljuk. Végül, ha jól összefőtt, belekeverjük a haldarabokat. Ha kész, a tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk az ételt.
A kapros túrósgaluskával tálaljuk.

Túrósgaluska kaporral
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)