Süllő, kapros zöldségekkel, batyuban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
20 dkg tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
4 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
4 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
80 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket hosszú vékony csíkokra vágjuk. A tököt legyaluljuk, de a legegyszerűbb gyalulva venni. Majd a hagyma kivételével egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk és lecsepegtetjük. Négy alufólia lapot kiterítünk. Kevés olajjal megkenjük és ráterítjük a sóval, borssal meghintett süllőfiléket. Ráhalmozzuk a finomra vágott kaporral,a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével, a borral, az olajjal, némi sóval és borssal összeforgatott zöldségcsíkokat. A lecsöpögött pácot egyenlően locsoljuk rájuk. Majd a fóliákat félbehajtjuk és a három oldalát duplán behajtjuk és szorosan lesimítjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A batyukat mindenki maga bontsa ki az asztalnál, hogy élvezhesse a felszálló illatokat.
Nagy étkűeknek burgonyapürét adhatunk köretnek.
Természetesem, bármilyen más halfiléből is elkészíthető.