Újburgonyás csirkemell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
80 dkg
újburgonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Lebőrözünk, kicsontozunk négy kicsi csirkemellet, és a húsdarabokat kiverve, a vaj felén átsütjük, kivesszük. A vajjal, amiben sült, kikenünk egy mely tepsit, és beleterítjük a megtisztított újburgonyát. Ha aprószemű a krumpli, akkor egészben, ha nagyobb, akkor félbe, illetve négy darabba vágva öntjuk a tepsibe. Megsózzuk, borsozzuk, összekeverjuk és tetejére fektetve a hússzeleteket, még egy keves vajat morzsolunk rá. A tepsit alufóliaval lefedjuk, es a forró sütőben fél órát sütjük.
Tálalás előtt a tetejet finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)