Zöldséges-csirkés tál
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 mokkáskanál
szerecsendió-virág |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
2 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
zellerzöld |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1.5 kg
vegyes zöldség |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint
szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, majd egy dl tejfölt kenjünk el a zöldségágyon. Helyezzük rá a feldarabolt csirke felét. Terítsünk rá egy következő réteg zöldséget és locsoljuk meg kevés olvasztott vajjal és tejföllel, majd rakosgassuk rá a többi fűszerezett csirkehúst. Borítsuk be a maradék zöldséggel, hintsük rá a zöldfűszereket és öntözzük meg a maradék tejföllel. A tálat fedjük le és tegyük előmelegített sütőbe. Közepes lángon addig süssük, míg a hús megpuhul. Ekkor vegyük le a fedőt és a tetejét süssük pirosra.
Külön tálban kínáljunk mellé tejfölt.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)