Rakott krumpli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
40 dkg
szárazkolbász |
274 |
16.3 |
22.9 |
0.3 |
0 |
100 |
1,5 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
Amíg a burgonya fő, vágjuk vékony szeletekre a kolbász és kockázzuk fel a bacont.
A szalonnát süssük meg, de ne pörcösre, a zsírjával kenjük ki egy tepsi alját. A krumpli adag felét karikázzuk a tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg. Erre a rétegre tegyük a kolbászkarikákat és a felszeletelt tojásokat. 1 doboz tejfölt kenjünk el a tojásrétegen. Megszórjuk a sült baconnal, majd a felső krumpli réteg következik, amit megcsöpögtetünk a maradék zsírral és ezt is sózzuk, borsozzuk. A tetejére kenjük a maradék tejfölt és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Kovászos uborkát vagy csalamádét adjunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)