Rakott krumpli
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 dl				
		tejföl (20%)					 | 
					216 | 
					3.3 | 
					20 | 
					3.9 | 
					0 | 
					110 | 
				
				
						
					| 4 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 15 dkg				
		bacon					 | 
					0 | 
					10 | 
					45 | 
					0 | 
					0 | 
					105 | 
				
				
						
					| 40 dkg				
		szárazkolbász					 | 
					274 | 
					16.3 | 
					22.9 | 
					0.3 | 
					0 | 
					100 | 
				
				
						
					1,5 kg				
		burgonya  					 | 
					94 | 
					2.5 | 
					0.2 | 
					20 | 
					2.5 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
Amíg a burgonya fő, vágjuk vékony szeletekre a kolbász és kockázzuk fel a bacont. 
A szalonnát süssük meg, de ne pörcösre, a zsírjával kenjük ki egy tepsi alját. A krumpli adag felét karikázzuk a tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg. Erre a rétegre tegyük a kolbászkarikákat és a felszeletelt tojásokat.  1 doboz tejfölt kenjünk el a tojásrétegen. Megszórjuk a sült baconnal, majd a felső krumpli réteg következik, amit megcsöpögtetünk a maradék zsírral és ezt is sózzuk, borsozzuk. A tetejére kenjük a maradék tejfölt és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük. 
Kovászos uborkát vagy csalamádét adjunk hozzá. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)