Rakott krumpli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel. Amíg a burgonya fő, vágjuk vékony szeletekre a kolbász és kockázzuk fel a bacont. A szalonnát süssük meg, de ne pörcösre, a zsírjával kenjük ki egy tepsi alját. A krumpli adag felét karikázzuk a tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg. Erre a rétegre tegyük a kolbászkarikákat és a felszeletelt tojásokat. 1 doboz tejfölt kenjünk el a tojásrétegen. Megszórjuk a sült baconnal, majd a felső krumpli réteg következik, amit megcsöpögtetünk a maradék zsírral és ezt is sózzuk, borsozzuk. A tetejére kenjük a maradék tejfölt és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük. Kovászos uborkát vagy csalamádét adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||