Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyával és gombával rakott tarja diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
70 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és gyengéden kiverjük. A zúzott fokhagymából, mustárból, olajból sóból és borsból készített péppel vékonyan bekenjük. A diszkoszt alufóliával és a baconszeletekkel kibéleljük. Beleterítjük a vékony karikára vágott burgonyát, befedjük a tarjaszeletekkel. A gombát és a hagymát darabokra vagdaljuk és összekeverjük a finomra metélt petrezselyemmel, majd ráhalmozzuk a hússzeletekre. Ha maradt a pépből belekeverjük a joghurtba és rákanalazzuk a gomba tetejére. A rétegeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A diszkoszt lezárjuk és bő órára, akár másfélre is, parázsba tesszük.
Friss kenyérrel és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)