prev
  • Cordobai gazpacho

    13:57
  • Fokhagymás oldalas serpenyőben

    14:23
  • Füstölt afrikai harcsa

    14:21
  • Daragombóc

    14:18
  • Mexikói fűszerkeverék

    14:16
  • Szűzpecsenye póréval és...

    14:15
  • Sajtkrémmel töltött szilva

    14:08
  • Sárgaborsó fasírt

    14:03
  • Vanília sodó

    14:02
  • Galíciai fésűkagyló

    13:59
  • Cordobai gazpacho

    13:57
  • Fokhagymás oldalas serpenyőben

    14:23
  • Füstölt afrikai harcsa

    14:21
  • Daragombóc

    14:18
  • Mexikói fűszerkeverék

    14:16
  • Szűzpecsenye póréval és...

    14:15
  • Sajtkrémmel töltött szilva

    14:08
  • Sárgaborsó fasírt

    14:03
  • Vanília sodó

    14:02
  • Galíciai fésűkagyló

    13:59
  • Cordobai gazpacho

    13:57
  • Fokhagymás oldalas serpenyőben

    14:23
  • Füstölt afrikai harcsa

    14:21
  • Daragombóc

    14:18
  • Mexikói fűszerkeverék

    14:16
  • Szűzpecsenye póréval és...

    14:15
  • Sajtkrémmel töltött szilva

    14:08
  • Sárgaborsó fasírt

    14:03
  • Vanília sodó

    14:02
  • Galíciai fésűkagyló

    13:59
  • Cordobai gazpacho

    13:57
  • Fokhagymás oldalas serpenyőben

    14:23
  • Füstölt afrikai harcsa

    14:21
  • Daragombóc

    14:18
  • Mexikói fűszerkeverék

    14:16
  • Szűzpecsenye póréval és...

    14:15
  • Sajtkrémmel töltött szilva

    14:08
  • Sárgaborsó fasírt

    14:03
  • Vanília sodó

    14:02
  • Galíciai fésűkagyló

    13:59
  • Cordobai gazpacho

    13:57
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Majlandi rakott burgonya diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
30 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonkát, a gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt és a sűrített paradicsomot összekeverjük. A megtisztított burgonyát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót jól átforgatjuk, majd a fóliával és a baconszeletekkel bélelt diszkoszba simítjuk. A tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd, a diszkoszt lezárva, bő órára parázsba tesszük.
Tálaláskor adhatunk mellé még reszelt sajtot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)