Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros sertésszűz diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Rakott, Sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehártyázott sertéshúst vastag szeletekre vágjuk, a megtisztított burgonyát és hagymát kockára. Az olajat és a mustárt elkeverjük borssal és sóval. Összeforgatjuk a hússal, a burgonyával és hagymával. A baconnal kibélelt diszkoszba halmozzuk, közédugdossuk a feldarabolt fokhagymát és a rövidebb ágakra vágott rozmaringot. a tetejére öntjük a tejfölt és megszórjuk a megreszelt sajttal. A diszkoszt lezárjuk és bő órára, jó parázsba tesszük.
Óvatosan felnyitva tálaljuk.
Savanyúságot és kenyeret kínálhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)