| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 16 szelet füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 5 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 50 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 50 dkg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 |
| 8 szelet tarja | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 72 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesített tejföl harmadát. Borítsuk be a gyengéden kivert, sózott, borsozott tarjaszeletekkel. A tejöl második harmadával kenjük meg, majd ismét zöldbabos burgonya következik. A tetejére kenjük a tejfölös massza utolsó harmadát és betakarjuk a félretett szalonnával. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Illatos fehérborral és friss, puha kenyérrel tálaljuk.