Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos tarja diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Rakott, Párolt, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
8 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesített tejföl harmadát. Borítsuk be a gyengéden kivert, sózott, borsozott tarjaszeletekkel. A tejöl második harmadával kenjük meg, majd ismét zöldbabos burgonya következik. A tetejére kenjük a tejfölös massza utolsó harmadát és betakarjuk a félretett szalonnával. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Illatos fehérborral és friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Szükség esetén római tálban is elkészíthető.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)