Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás rakott hús diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacon felével kibéleljük a diszkosz alját, elterítjük rajta a felkarikázott hagyma, paprika és paradicsom felét. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerekkel. A vékonyra szelt és gyengéden kivert hús következik. Rászórjuk az apró kockára vágott fokhagymát, a szeletekre vágott gombát és a maradék zöldségeket. Ismét fűszerezünk, majd ráöntjük a tejfölt és betakarjuk a bacon szeletekkel. Lezárjuk a diszkoszt és 80 percre temessük a parázsba. Felnyitás előtt 10 percig pihentessük.
Kenyeret kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)