Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás sertés diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
90 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat felszeleteljük és a szalonnával kibélelt diszkoszba rétegezzük. A rétegeket meghintjük a zúzott fokhagyma és vágott petrezselyem keverékével és sózzuk, borsozzuk. A felénél meghintjük a sajt egyharmadával. A minden hozzávaló elfogyott megszórjuk a sajt másik harmadával, leöntjük a tejföllel és ismét sajtot szórunk rá. A diszkoszt lezárjuk, majd bő órára parázsba tesszük.
Kenyérrel és salátával vagy idénysavanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)