Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyás marha diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
60 dkg fehérpecsenye  231 19 17 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félfőre vágott hagymát a zsiradékban pároljuk meg. Öntsük a zsírt a diszkoszba és béleljük ki a vékonyra szelt füstölt szalonna felével. Rétegezzük bele a karikára vágott burgonya felét, terítsük rá a párolt hagymát, majd vékonyra szelt, sózott, borsozott és mustárral bekent hús következik. Takarjuk be a sonkával és a maradék burgonyakarikákkal, a tetejére a ismét szalonna jön. Ne felejtsük a burgonyát is sózni borsozni. Öntsük alá a bort, tegyük a tetejére a rozmaring ágacskát és zárjuk le az edényt. Mintegy két órára tegyük a parázsba.
Friss, puha kenyeret, savanyúságot adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)