Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott savanyúkáposzta diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
25 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk és kissé rövidebbre vágjuk. Belekeverjük a fűszereket és a finomra vágott hagymát. A vékonyra szelt szalonnával kibéleljük a diszkoszt. Belerakjuk a káposzta felét, rászórjuk a megmosott rizst és beborítjuk, a zsiradékban előzőleg elősütött karajszeletekkel. Ráhalmozzuk a vékonyra szelt kolbászt, majd betakarjuk a maradék káposztával. Aláöntjük a bort és ráöntjük a hús sütőzsiradékát. Lezárva a diszkoszt, másfél órára parázsba temetjük.
Tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)