Burgonyás marha diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A félfőre vágott hagymát a zsiradékban pároljuk meg. Öntsük a zsírt a diszkoszba és béleljük ki a vékonyra szelt füstölt szalonna felével. Rétegezzük bele a karikára vágott burgonya felét, terítsük rá a párolt hagymát, majd vékonyra szelt, sózott, borsozott és mustárral bekent hús következik. Takarjuk be a sonkával és a maradék burgonyakarikákkal, a tetejére a ismét szalonna jön. Ne felejtsük a burgonyát is sózni borsozni. Öntsük alá a bort, tegyük a tetejére a rozmaring ágacskát és zárjuk le az edényt. Mintegy két órára tegyük a parázsba. Friss, puha kenyeret, savanyúságot adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||