Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Kártyaparti
(499 db)

Sült császár salátával

A hús bőrét, de csak a bőrét bevagdossuk, majd a sóval és borssal bedörzsöljük. A darabokra vágott zöldségekre fektetjük, a bőrével lefelé. Aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 ... tovább

Sült húsos baguette

A sült hús zsiradékán átpirítjuk a félkarikára vágott pórét és a felkockázott paprikát. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A kis kockára vágott húst belekeverve langyosra hűtjük és a ... tovább

Sült kolbász serpenyőben

Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább

Sült tokaszalonna

A tokaszalonnát sóval bedörzsöljük és egy napig hagyjuk állni. Lemossuk, majd szárazra töröljük. A zsírral leöntjük, fűszerezzük a félbevágott fokhagymafejekkel és a borssal. Két órát, kis lángon abáljuk. Lecsepegtetve ... tovább

Sült vargánya pirítóson

A vargányát áztassuk be langyos vízbe. Fék óra állás után szűrjük le, de a levét tartsuk meg. A kétféle gombát és a fokhagymát vagdaljuk fel. A felforrósított zsiradékon pirítsuk át a gombát, keverjük bele a fokhagymát, ... tovább

Sütőben sült étvágyfalatok

A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Száraz, forró serpenyőben zsírjára sütjük és lecsepegtetjük. 3-4 centis pogácsaszaggatóval a tarjából, a salátából és a kenyérből karikákat szúrunk. A tarját és a kenyeret a ... tovább

Sütőben sült fasirtgolyók

A szikkadt zsemlét a tejhez keverjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük. Ha langyosra hűlt, a hússal mindent összegyúrunk és diónyi gombócokká formáljuk. a ... tovább

Sütőtök pite

A lisztből, vajból tojásból és cukorból tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A két kb 20 centis pite formát kivajazzuk és lisztezzük és hűtőbe tesszük. A hideg tésztát két fólia között ... tovább

Sváci sajt fondü

Kezdésnek dörzsöljük be az edényt egy gerezd fokhagymával, majd öntsük bele a száraz fehérbort. Nem kell variálni, az olaszrizling is tökéletes. A gyöngyöző borba szórjuk a durvára reszelt sajtokat. Gouda, Cheddar, Óvári ... tovább

Svéd lapkenyér (Knäckebröd)

A tészta hozzávalóit késes keverőben összedolgozzuk, annyi tejet adjunk hozzá, hogy kemény tésztává tudjuk gyúrni! Végül, 20 perc pihentetés után, lisztezett deszkán, késfok vastagságúra nyújtjuk. 20 centis körökre vágjuk, ... tovább