Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spirál sültburgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Reggeli, Buli, Böjt, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Szilveszter, Karácsony, Bálint nap, Farsang, Hétvégi ebéd
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehetőleg hosszúkás, vékony burgonyákat megtisztítjuk, majd spirálvágóval (TV reklámokban, ill. piacokon látható, kapható) végigvágjuk és bőven sózott vízbe áztatjuk. Egy óra múlva alaposan lecsepegtetjük. 130 fokos, bő olajban elősütjük, ismét lecsepegtetjük. Langyosra hűtjük. Végül 180 fokra hevített olajban pirosra sütjük. Ismét lecsepegtetés következik, majd ketchuppal, majonézzel, a gyerekek örömére tálaljuk.
Látványos köretnek is adható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)