| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lehetőleg hosszúkás, vékony burgonyákat megtisztítjuk, majd spirálvágóval (TV reklámokban, ill. piacokon látható, kapható) végigvágjuk és bőven sózott vízbe áztatjuk. Egy óra múlva alaposan lecsepegtetjük. 130 fokos, bő olajban elősütjük, ismét lecsepegtetjük. Langyosra hűtjük. Végül 180 fokra hevített olajban pirosra sütjük. Ismét lecsepegtetés következik, majd ketchuppal, majonézzel, a gyerekek örömére tálaljuk.