Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos omlett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Göngyölt, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Beborítjuk a spenóttal, majd óvatosan feltekerjük. Körben aranybarnára pirítjuk. Karikára szelve, melegen vagy hidegen tálaljuk. Friss zöldséget és puha kenyeret kínáljunk hozzá.
Gyerekeknek remek tízórai.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)