| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 50 dkg spenót | 18 | 2.3 | 0.3 | 1.8 | 6.3 | 0 |
| 8 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Beborítjuk a spenóttal, majd óvatosan feltekerjük. Körben aranybarnára pirítjuk. Karikára szelve, melegen vagy hidegen tálaljuk. Friss zöldséget és puha kenyeret kínáljunk hozzá.